Monday, January 2, 2012

Ferrero bouquet

Ingat tak coklat dalam flower bouquet en.somi aritu?

En. somi ingat aku beli coklat sebekas buat mende ni..
aku cakap mahal beli sebekas tu...

Adik aku lak ingat coklat tu cuma 5-6 biji..
dia tak percaya aku habaq buat benda alah ni guna 11 biji


aku cakap kat adik aku...
aku beli yg sebungkus ada 3 biji tu..
adik aku cakap kenapa tak beli yg sebungkus ada 5 biji tu?

aku cakap..
aku dah kira..yg paling murah adalah sebungkus 3 biji..ni ikut harga Giant la..
tempat lain aku tak tau..
aku dah kira dah kalau beli 5 biji sebungkus tu berapa harga..3 biji sebungkus berapa harga..
kata nak jimat...


tapi nak cerita sebenarnya..

bouquet coklat 11 biji tu en.somi share dgn kami bertiga..
dia 5 biji, I 4 biji, MIL 2 biji..
FIL tak tau sbb dlm bilik lagipun dia kencing manis..kami sembunyikan..makan senyap2..hahahaha

ni serampang 2 mata...memang strategi I...
saja bagi coklat tu..sbb tau nanti i jugak dapat makan...mauahahahahahaha...
gila keji...

tapi en. somi tak tau..
i beli coklat tu total 15 biji (5 packs of 3)..
guna 11 biji jer kan...sbb aku sengaja kurangkan
so balance 4 biji actually aku dah lahap awal2...muahahahahaha
nampak tak? nampak tak?
aku dah makan 8 biji semuanya....gelak syaiton....

3 comments:

  1. aida, aku tgk skill kira-kira hg nie makin lama makin bertambah hebat...tak boleh blah betui....hahahaha...

    ReplyDelete
  2. Yati...hahahaha...nama pun kaki shopping..kira2 mesti kena power..menangis cikgu maths tengok pencapaian aku kalau camni...
    yang penting..beli biar ada kepentingan utk aku sama..muahahahahaha...

    tara masuk 99 speedmart sekadar suka2 pun sempat aku beli sebotol sos cili Lingam's...isk..memang shopaholic sungguh...

    ReplyDelete
  3. cisss....jeles aku....skill aku makin lama makin teruk nie....

    ReplyDelete